Acomiadem Mary Higgins Clark, una de les dames del suspens

L’anomenada “Reina del suspens”, Mary Higgins Clark , va morir el 31 de gener a Florida, a l’edat de 92 anys.

Va escriure èxits tan importants en el món anglosaxó com la novel·la  On són els nens? (1975) amb més de 4 milions d’ exemplars venuts   o Acuérdate de mi – amb més de dos milions. Va esdevenir autora referent  del gènere del suspens. Va rebre prestigiosos premis i guardons nacionals i internacionals del gènere. Algunes de les seves obres han estat adaptades al cinema i la televisió. A més d’escriure, va tornar a estudiar i va obtenir el títol de Filosofia de la Universitat de Fordham, l’any 1979.

Quan Mary Higgins Clark va escriure el seu primer gran best seller mundial acabava de quedar viuda i mantenia sola cinc fills d’entre cinc i tretze anys. Es guanyava la vida escrivint guions radiofònics, un treball precari i mal pagat.

El seu èxit va esdevenir un cas extraordinari ja que, com llegim a l’assaig Silencios de Tillie Olsen,  al  llarg  dels segles XIX i XX la majoria de  les grans i anomenades autores són dones sense fills i de bona posició social. Per exemple: Edith Wharton, Colette,  Gabriela Mistral, Gertude Stein,  Virginia Woolf, Jane Austen o Emily Dickinson.

Com ella mateixa ha explicat, al principi va escriure els seus llibres seguint una dura disciplina: escrivia  de 5 a 7 del matí tots els dies. Quan ja es va fer milionària va poder gaudir de condicions més còmodes, però mai no va parlar si va haver de fer gaires esforços per compatibilitzar els seus rols de mare i escriptora. En tot cas, el seu primer best seller es titula  On són els nens? i girava en torn  la història d’ una dona a la qual acusen d’haver matat els seus fills.

Deixa un comentari