Marie de Régnier, una dona lliure

La novel·lista, poetessa i dramaturga francesa Marie de Heredia, qui firmava les seves obres com  Gérard d’Houville (o també Gérardine, fou coneguda com Marie de Régnier després del seu matrimoni amb Henry de Régnier. Va néixer el a París i va morir el  Suresnes.

Era una dona dotada de gran bellesa i una personalitat  vital i  inquieta, tot això l’hauria portat a dur una vida sentimental i familiar agitada: va tenir diversos amants entre els quals Pierre Louÿs (pare natural del seu fill ) i Gabriele D’Annunzio.

La seva primera novel·la, L’Inconstante (1903), li reportà un gran èxit i l’encoratjà a seguir publicant.   El 1918 li va ser atorgat el Gran premi de literatura de l’Acadèmia francesa.

S’estrena properament una pel·lícula sobre Marie de Régnier. Una biografia que reivindica la vida lliure d’aquesta dona que va experimentar el sexe i el gaudi del cos, Curiosa

Deixa un comentari