Condemna exemplar per una violació en grup

L’Audiència de Burgos ha imposat una pena de 38 anys de privació  de llibertat als exjugadors de La Arandina CF. C.H., C.C.S. ‘Lucho’ i V.V.R.’Viti, han estat condemnats a penes que sumen 114 anys com  autors de l’agressió  sexual sobre una menor de 16 anys (els fets van tenir lloc el 2017, quan la menor, llavors de 15 anys, va anar al pis  que els tres joves compartien a la localitat burgalesa d’Aranda de Duero).  Les penes es corresponen a l’aplicació  de la doctrina de la cooperació  necessària: cadascun dels acusats és condemnat com a autor pels fets realitzats per ell mateix i com a cooperador per allò realitzat pels altres. Es  fixa una indemnització  de 50.000€ de la qual respondran en forma conjunta i solidària tots els acusats.

El màxim  compliment  de la pena de presó es fixa en 20 anys, segons el que disposa el Codi  Penal. Els  possibles recursos seran resolts per la Sala del  Civil i Penal del TSJCyL.

Aquesta és una sentència exemplar que imposa penes més altes que les de la Manada, cosa per la qual cal congratular-se; però no hem de perdre de vista que s’estan reiterant violacions grupals cosa que no ens hem de cansar mai de condemnar. Avui mateix llegim als diaris que dos homes de 19 i 22 anys han estat detinguts a Manresa acusats per la violació d’una menor a la qual haurien drogat i un tercer individu es troba en recerca. Els fets es van produir el passat  17 de novembre. Aquesta mateixa setmana, els Mossos d’Esquadra van detenir altres dos homes també  a Manresa per violar presumptament  dues noies, una d’elles menor d’edat. Els fets van tenir lloc dilluns 9 cap a les 20.00 hores, quan  una de les noies va saltar per la finestra d’un  primer pis  d’un edifici ocupat del barri antic de la població, per fugir del seu agressor.

Deixa un comentari