Dia Internacional de la Nena

L’11 d’octubre ce celebra el Dia Internacional de la Nena, aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 2011  amb l’objectiu de crear consciència sobre la situació de les nenes a tot el món.  Es vol reconèixer els drets de les nenes i els desafiaments excepcionals que confronten.  La campanya internacional “Per ser nena”, s’enfoca a acabar amb la doble discriminació que sofreixen milions de nenes a tot el món per gènere i per la seva edat. La resolució de les Nacions Unides destaca la necessitat d’invertir i sensibilitzar  la societat sobre el necessari apoderament de les nenes amb l’objectiu de trencar el cicle de discriminació i violència de les quals són víctimes, i promoure i protegir els seus drets humans. S’incideix en els aspectes següents:

  • Educació. milions de nenes en edat escolar sense escolaritzar al món.
  • Mutilació genital.  Més de 30 milions de nenes corren el risc de sofrir-la en els propers 10 anys.
  • Matrimoni infantil.  Més de 700 milions de dones al món s’han casat abans de complir els 18 anys.
  • Violència basada en gènere i pràctiques nocives. Al voltant de 2.6 bilions de nenes i dones viuen en països on la violació en el matrimoni no es prohibeix expressament. La violència física, sexual i psicològica basada en el gènere pot tenir lloc en la llar, l’escola o dins de les comunitats; aquesta té les seves arrels en la discriminació i l’exclusió.
  • Mortalitat materna és la segona causa principal de mort en les adolescents-nenes de 15-19 anys d’edat (després del suïcidi).
  • Exclusió econòmica. Manca d’accés al mercat laboral per discriminació i poca formació.
  • Tracta i l’esclavitud:  El 2016 dels 21 milions de víctimes del treball forçós a tot el món, poc més d’un quart (26%) són nenes.

Arreu del món s’organitzen actes per donar a conèixer a l’opinió pública la  discriminació que pateixen milions de nenes de tot el món.

 

Deixa un comentari