La búlgara Kristalina Georgieva nova directora gerent de l’FMI

L’única aspirant al càrrec de directora del Fons Monetari Internacional, que ha ocupat avui dimecres en substitució de la francesa Christine Lagarde, fou vicepresidenta de la Comissió  Europea entre 2014 i 2016 i ocupava el lloc de consellera delegada del Banc  Mundial des de 2017.

Georgieva ( Sofia, 1953) és economista i sociòloga; es declara  feminista compromesa. Una de les idees que repeteix és que si hi hagués més dones a la primera línia de la política seria més fàcil resoldre els conflictes. Considerada una gran treballadora, ha visitat o viscut a seixanta països, parla anglès, rus  i francès, a més de búlgar. És autora de centenars de publicacions a revistes especialitzades i un llibre sobre macroeconomia. També ha estat  professora d’Economia internacional de la Universitat de Sofia.  I, com declara al seu twitter, prové d’una família humil  essent la primera a la seva família a tenir titulació superior.                .

Deixa un comentari