El parlament de les dones, només avui?

Avui ha tingut lloc un ple format únicament  per dones — les 60  diputades del Parlament i membres de diferents entitats feministes.  La secretària quarta del Parlament, Adriana Delgado (ERC), ha  exercit com a presidenta de la Cambra i  ha destacat que la iniciativa del Parlament de les dones vol situar las polítiques d’igualtat en el centre de l’agenda política. En la seva intervenció  inicial ha reivindicat que amb aquest   ple  la Cambra catalana ofereix una “imatge  inèdita” i ha recordat  l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, empresonada de manera provisional pel procés  independentista. La presidenta del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC), coordinadora de  la iniciativa, Núria Balada, ha agraït a les entitats i partits la seva col·laboració  més enllà d’interessos partidistes i ha cridat  a construir una aliança  feminista que perduri en el temps. També la vicepresidenta del CNDC, Montse Pineda, ha reivindicat que les dones han arribat  al Parlament per a quedar-se i avançar.

Esperem que aquest ‘Parlament de les dones’ no sigui  el final de res, sinó un punt de partida per a continuar treballant per la igualtat i l’enfortiment de  la cooperació  entre entitats i institucions.

 

Deixa un comentari