Ha mort una pionera del futbol català, Núria Llansà

Núria Llansà, nascuda a Barcelona el 3 de novembre de 1937 va ser una  institució  en el món del futbol, especialment blaugrana. Portera de l’equip  fins a la temporada 1973-74, en què  va fitxar per  l’Espanyol, va  viure una  època heroica del futbol femení després d’anys d’enorme rebuig que ella personalment rebia en ser insultada i apedregada quan era a la porteria. No va poder parlar de la seva afició a casa fins que la premsa es va fer ressò dels seus èxits. Des de inicis  de la dècada dels vuitanta va ser la màxima responsable del futbol femení barcelonista en uns temps molt precaris en què no hi havia pressupost. També va ser  secretària general del Comitè del Futbol Femení de la Federació Catalana de Futbol.Va compaginar totes dues tasques fins al  2003 que va  abandonar el club deixant un magnífic  llegat.

El 3 de juliol de 1992, en el transcurs  de la Tercera Nit del Futbol Català, la Federació li va fer reconeixement  públic en  atorgar-li la Medalla d’Or.

Deixa un comentari