Marta Pessarrodona, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2019

Resultat d'imatges de marta pessarrodona premi d'honorLa poetessa, assagista i traductora MARTA PESSARRODONA ( Terrassa, 1940) ha estat distingida amb el PREMI D’HONOR DE LES LLETRES CATALANES, guardó  atorgat per ÒMNIUM CULTURAL  que celebra enguany la seva 51a edició. El premi destaca “les persones que per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, han contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans”.

Amb Pessarrodona, des de l’any 1969 tan sols 6 dones han rebut el premi:

Mercè Rodoreda ( 1980)

Teresà Pàmies (2001)

Montserrat Abelló ( 2008)

Maria Antònia Oliver ( 2016)

Isabel-Clara Simó ( 2017)

( Sembla que últimament es vol compensar aquesta manca de paritat)

DES D’AQUÍ, UN RECONEIXEMENT A TOTES ELLES.

Deixa un comentari