Homenatge de Change.org a les dones lluitadores amb motiu del 8 de març

La primera gran campanya de Change.org a tot el món  va ser liderada per una dona  sud-africana, Ndumie el 2011; la seva  petició reclamava mesures per  acabar amb les anomenades  “violacions correctives”, un mètode usat a Sud-Àfrica per  “curar” les dones lesbianes. Va rebre la signatura de  170.3400 ciutadans de tot el món i  gràcies a la campanya actualment les coses han canviat al país. 

Change.org és una plataforma en què cada dia milions de persones de tot el món signen peticions i es mobilitzen per canviar el món. Les dones segueixen sent les que més es mobilitzen  i les que més campanyes inicien i guanyen, senyal que hi ha molts aspectes en els quals se segueixen sentint discriminades.

Com a homenatge  a aquestes milions de dones lluitadores, Change ha treballat  en un mural gegant  exposat  al centre de Madrid (n. 35 de Gran Vía),  protagonitzat per María, Silvia, Paloma i Rafaela, quatre dones que estan lluitant per causes tan importants com  la igualtat laboral entre homes i dones, l’atenció  sanitària dels que més ho necessiten, la protecció de les víctimes de violència de gènere i els drets de centenars de milers de treballadores de la llar. Es tracta d’una peça d’street art  de 25 metres d’ample per 5 d’alçada en un espai cedit per la Fundación Montemadrid que llença  un missatge social a l’entorn del proper 8M. Els retrats de les 4 dones han estat realitzats per l’artista madrileny  ‘Spok‘ (Félix Reboto). La inauguració  del mural va comptar amb dues de les activistes  homenatjades, Paloma Pastor i Rafaela Pimentel, juntament amb l’artista i el director de   Change.org a España, José Antonio Ritoré.


Deixa un comentari