Insults masclistes a jugadores de futbol

Suspès un partit femení a Terrassa perquè els veterans insultaven les jugadoresVan haver de suspendre  un partit femení de la Segona Divisió Catalana a Terrassa perquè els veterans locals insultaven les seves jugadores i les del Viladecavalls amb crits com “aneu-vos-en a la cuina, aneu-vos-en a fregar”, algunes eren molt i molt pujades de to: “sois unas mierdas” i “sois unas guarras”.

Era el minut 72 de l’encontre entre les terrassenques i les de Viladecavalls i l’equip de veterans del Terrassa estava escalfant darrere d’una porteria a l’espera d’enfrontar-se al Júpiter. El partit de les noies va estar parat diversos minuts després de la greu lesió d’una jugadora local, cosa que va obligar a retardar el partit masculí i els jugadors del Terrassa de diverses edats, des dels 30 i fins i tot  algun  de 50 anys, van començar a insultar les noies, alguna  de les quals menor d’edat.  Després de la suspensió   les jugadores dels dos conjunts es van asseure al centre del camp en senyal de protesta per l’ocorregut i per tal d’evitar que el partit masculí pogués tenir lloc.  El Terrassa va emetre un comunicat oficial  de rebuig tot i que moltes veus han expressat que calen mesures més contundents  com ara l’expulsió dels jugadors que van insultar les noies.

Finalment, segons ha publicat la  premsa que el Consell d’Administració del Terrassa FC, després d’una  reunió dilluns a la nit, va acordar retirar de la competició el seu equip de veterans com a conseqüència dels greus incidents que van succeir dissabte a l’estadi Olímpic.

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha mostrat  també el “seu més enèrgic rebuig” dels insults “grollers i masclistes” abocats al partit. “Aquests comportaments no són acceptables en el nostre futbol” ha publicat  la RFEF en el seu compte oficial de Twitter.

El futbol té un combat molt difícil per endavant: el masclisme.   Diu Vero, l’entrenadora del Viladecavalls: “Tinc amigues que arbitren i quasi cada cap de setmana han de  lidiar amb  atacs sexistes en partits masculins pel simple fet de ser dona”.

Deixa un comentari