Greta Thunberg, una noia lluitadora que vol un futur millor

Greta Thunberg és la nena sueca que amb  només 15 anys s’ha convertit en un símbol de l’activisme contra l’escalfament global. Des de fa setmanes cada divendres fa vaga d’escola per protestar davant del Parlament suec,  i el seu colpidor discurs a la cimera sobre el canvi climàtic COP24 de Katowice per protestar davant les poques mesures que s’estan adoptant per combatre’l ha esdevingut viral. Greta, qui no  va tenir cap contemplació, va retreure als polítics que estiguessin de braços plegats mentre la contaminació no parava de créixer.

TV3https://www.ccma.cat/el-temps/el-missatge-colpidor-de-la-jove-activista-greta-thunberg-a-cimera-sobre-canvi-climatic-cop24-de-katowice/noticia/2893034/

ReceGreta en una de las sesiones de debate en las que ha participado en Davosntment Greta ha donat una nova lliçó als ‘gurús’ de l’economia: dimecres 23 va viatjar des de Suècia a Davos, Suïssa,  en tren ( 32 hores) perquè considera que no es coherent parlar d’escalfament global i volar en ‘jet’ privat. Vol demana als dirigents del Foro  Monetario   que es mobilitzin per aconseguir els objectius de l’acord de París, que busca limitar l’escalfament  global a +2°C i si fos possible +1,5°C, en relació a l’era preindustrial. A la fotofragia,  Greta en una de les sessions de debat. (Fabrice Coffrini / AFP)

El seu exemple ha inspirat molts joves a tot el planeta, que també s’han manifestat per demanar mesures reals contra el canvi climàtic.

Miles de jóvenes hacen novillos en Bélgica para defender el clima del planetaMilers d’estudiants s’han manifestat a Brussel·les, París i altres ciutats franceses i belgues contra l’escalfament global; és el moviment JOVES PEL CLIMA. Greta Thunberg, amb 137.000 seguidors/es a Twitter,  encoratja les marxes. Aquesta protesta juvenil que a Bèlgica, per exemple és seguida per 30.000 estudiants que el passat dijous, per quarta setmana consecutiva,  es van saltar les classes i van manifestar-se a les principals ciutats, malauradament no ha arrelat a Espanya, cosa que podria relacionar-se amb les mancances educatives i el poc debat polític. A Catalunya els joves s’inclouen en un Moviment per la Justícia Climàtica és format per un grup de persones a títol individual, entitats socials i ecologistes que tenen  una preocupació comuna: la lluita contra el canvi climàtic: Marxa pel clima

 

Deixa un comentari