Premis Dona TIC 2018

 12×12 Congress, iniciativa conjunta de Tertúlia Digital i l’estratègia SmartCat de la Generalitat de Catalunya, i amb la col·laboració de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona  impulsa, un any més, el premi 12×12 Dona TIC, que vol reconèixer el paper de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de l’àmbit de les TIC.  El Govern considera aquests premis “una eina important per mostrar a les nenes i joves que les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) no són un món exclusivament masculí”.

L’edició d’enguany va tenir lloc el 20 de desembre i les premiades  han estat:

Premi Dona TIC EmprenedoraMaria Teixidor, sòcia fundadora de BCN RESOL ODR SOLUTIONS, S.L., una de les primeres aplicacions que permet la detecció dels casos d’assetjament i la notificació de conflictes a organitzacions com empreses, centres educatius i clubs esportius.

Premi Dona TIC RevelacióJordina Torrentsmàster en ‘Enginyeria informàtica, seguretat informàtica i sistemes intel·ligents’ i màster interuniversitari en ‘Visió per Computador’. Està cursant els estudis de doctorat en Informació i Tecnologies de la Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra.

Premi Dona TIC Divulgadora:La periodista Xantal Llavina, realitzadora del Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio,  per la seva tasca en l’àmbit de la comunicació vinculada a les tecnologies de la informació i la comunicació. (El programa  l’any passat va rebre el Premi Excel·lència a la Comunicació i a la Divulgació de les TIC).

Premi Dona TIC Acadèmica/InvestigadoraKarina Gibertcatedràtica de la Facultat d’Informàtica i vicedegana de Big Data i Data Science del Col·legi Oficial d’Enginyers Informàtics de Catalunya, on és cofundadora de la comissió donesCOEINF. La seva recerca se centra en l’aplicació de l’anàlisi de dades i la intel·ligència artificial en els camps de la salut i el medi ambient.

Premi Dona TIC Estudiant TIC UniversitàriaLaura Martínezenginyera informàtica. Actualment, treballa en el camp de l’automatització de processos i cursa el màster d’Intel·ligència Artificial.

Menció Especial Estudiant TIC UniversitàriaSundus Ishaqueestudiant de grau d’Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació, menció Telemàtica, a la UPC. Actualment està desenvolupant el treball final de grau sobre solucions per a la migració de dades a Sony Europe Limited.

Premi Dona TIC Estudiant FPCristina MartinGrau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i actualment està cursant el Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Web. És la creadora de l’aplicació VolcanOlot que gamifica el turisme als volcans de la Garrotxa.

Premi Dona TIC ProfessionalTeresa Serrallicenciada en Informàtica i màster en Tractament d’imatge. Actualment és la directora general i sòcia fundadora de TESEM, una empresa fundada per quatre dones TIC i participa com a consellera delegada i assessora en diverses empreses i entitats de l’àmbit de les telecomunicacions, la societat de la informació i la transformació digital.

Premi Dona TIC Iniciativa empresarialStrongHer de Nokia Spain SA, xarxa de treballadors que promou la diversitat de gènere a l’empresa i proporciona models de rols diversos, amb l’objectiu que les dones de Nokia tinguin les mateixes oportunitats i representació que els homes a tots els nivells.

Premi Dona TIC Iniciativa d’entitat, centre formatiu/institucióConectaCODE de la Fundación Esplai, Ciudadanía Comprometidainiciativa que fomenta les competències STEM de les nenes mitjançant accions formatives, de difusió i d’acompanyament en l’àmbit de la programació i la robòtica educativa amb el suport de Microsoft a través del programa YouthSpark.

Deixa un comentari