Google dedica el seu doodle d’avui a Teresa Carreño

María Teresa Gertrudis de Jesús Carreño García fou  una pianista, cantant i compositora veneçolana. Ha estat  denominada per molts experts com  la pianista més prolífica d’Amèrica Llatina durant els segles XIX i XX, i una de les pianistes i  compositores més importants del món considerant el fet inusual  que una dona de la seva època es  dediqués a aquesta professió. Va néixer a Caracas el  1853 i va morir a  Nova York el 1917 un 22 de desembre.

En els seus més  de 50 anys de carrera professional  a més de pianista,  cantant i compositora va ser empresària artística ,  consellera i  mestra de generacions d’artistes del seu temps. Entre les més de  75 obres que li devem destaquen l’‘Himne a Bolívar’, ‘Saludo a Caracas’, el vals ‘A Teresita’, dedicat a una de les seves filles i el ‘Cuarteto para cuerdas en si bemol’.

Deixa un comentari