Notícies diverses

  • Dades de casos de violència masclista a Catalunya. Segons dades facilitades aquest dilluns per l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Els jutjats de violència contra la dona registren 6.690 casos a Catalunya el tercer trimestre de l’any.  La comparativa de denúncies rebudes directament als jutjats catalans durant el tercer trimestre del 2018 en relació amb el mateix termini del 2017 estableix que hi ha hagut una disminució del 0,9%, de 5.871 a 5.816. // A 30 de novembre hi ha hagut 6 dones assassinades.

    Polèmic cartell d’una dona nua com a promoció de la Copa del Món d’esquí del 28 i 29 de desembre a l’estació  austríaca de Semmering. El pòster ha estat  dissenyat per l ‘artista Christian Ludwig Attersee de 78 anys qui afirmat que la imatge  busca posar de manifest  “el poder, la independència i la confiança que tenen les dones en elles  mateixes”. La imatge  ha generat molta controvèrsia a les xarxes socials que en general es pregunten que té a veure amb el rendiment de les esportistes.

  • Article a l’ARA ( 17 /12/18) Iniciatives que redueixen la bretxa de gènere laboral.  Les dones representem gairebé la meitat de la població mundial (49,6%) però les condicions laborals de dones i homes són poc igualitàries. L’informe Tendències d’ocupació femenina 2018 de l’Organització Internacional del Treball confirma la necessitat que s’adoptin polítiques dirigides a les dones per revertir “la tendència que persisteix, en la desigualtat salarial i en l’accés a la feina o altres formes de discriminació”. L’informe Perspectives d’ocupació de 2018 de l’OCDE també constata que existeix bretxa salarial: a nivell mundial la mitjana d’ingressos de les dones és un 39% inferior a la dels  homes.
  • Alguns exemples d’empreses que  impulsen propostes per superar la discriminació laboral femenina: Renfe ha signat un conveni amb Instituto de la Mujer per a augmentar la representació femenina (tan sols el 13% dels treballadors de la companyia són dones) que inclou formació sobre igualtat per als treballadors; programa de beques -un milió d’euros anuals – perquè les dones es formin com a  maquinistes; beques perquè estudiants de disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) facin les pràctiques a la companyia, i inclusió de clàusules que afavoreixin la igualtat amb les empreses que els prestin serveis. També l’empresa Holaluz, neix amb voluntat de conciliar treball i família:   horari 100% flexible, nursery per a les mares i els pares de l’empresa i casalets les setmanes que la canalla no té escola i els adults treballen.

Deixa un comentari