La poetessa Ida Vitale, premi Cervantes de Literatura 2018

Ida Vitale, ganadora del Premio Cervantes 2018La poetessa uruguaiana de 94 anys IDA VITALE, membre de l’anomenada generació del 95,  ha estat guardonada amb  el premi Cervantes de Literatura 2018. Es tracta de la cinquena dona a rebre el guardó en els seus 44 anys d’història. La precedeixen  María Zambrano (1986), Dulce María Loynaz (1992),  Ana María Matute (2010) i Elena Poniatowsta  (2013).

El Premio Cervantes de literatura és considerat el més prestigiós   de les lletres en llengua castellana i dotat amb 125.000 euros. El jurat que atorga el premi a Vitale ha valorat   “el seu llenguatge”, com  “un  dels més destacats i reconeguts de l’actual poesia en Espanyol”, així com la  seva expressió  “transparent i profunda”. És una poetessa amb una trajectòria “de primer ordre,  referent  fonamental per a totes les generacions”.

Resultat d'imatges de María Zambrano      Resultat d'imatges de Ana Maria Matute  

Poema GOTAS. IDA VITALE
¿Se hieren y se funden?
Acaban de dejar de ser la lluvia.
Traviesas en recreo,
gatitos de un reino transparente,
corren libres por vidrios y barandas,
umbrales de su limbo,
se siguen, se persiguen,
quizá van, de soledad a bodas,
a fundirse y amarse.
Trasueñan otra muerte.

Deixa un comentari