Patricia Campos, expilot militar, entrenadora de futbol i creadora de Goals for Freedom

 Aquesta castellonenca, nascuda a Onda fa 41 anys, llicenciada en Comunicació Audiovisual, feminista i lluitadora per la igualtat, va ser  la primera dona a Espanya que va   pilotar un reactor;  va opositar a les forces Armades  i s’hi va estar 8 anys fins que ho va deixar i va escriure un llibre: Tierra, mar y aire  ( Editorial Roca) on explica el tracte masclista que va rebre ( ni tan sols hi havia lavabo per a dones).  Als EE.UU va complir un altre somni: ser entrenadora professional de futbol, el Carlsbad United F.C. i també és comentarista experta en futbol masculí de primera divisió. Finalment a Uganda,  amb ànim  de fer voluntariat,  va muntar  tres equips: de nens, de nenes i  de dones amb sida,  amb l’objectiu que les nenes i les dones, que pateixen tota mena de violències, s’empoderin. Amb dues altres noies ha creat Goals for Freedom, una oenegé que fomenta la igualtat de drets a través de l ‘esport. Tenen l’objectiu de construir un camp de futbol i obrir un col·legi  per a nenes.  La Patricia era catòlica fins que va descobrir que rebutjaven  l’ homosexualitat i va optar  pel budisme.

Deixa un comentari