Iniciatives per estimular vocacions científiques entre les joves

I també amb la voluntat de visibilitzar el paper de les seves predecessores, la Fundació Dr. Esteve va publicar Doce mujeres en la biomedicina del siglo XX, realitzat per diferents autors coordinats per Roser Gonzàlez-Duarte (catedrática de Genètica de la Universitat de Barcelona) que recopila les aportaciones científiques i  la biografia de dotze investigadores de primer nivell, no només les investigacions per les quals han aconseguit un lloc en la història de la medicina – set van obtenir un Premi Nobel– sinó també els obstacles que van haver de superar.

rita-levi-jove.jpgRita Levi actual Per exemple,  Rita Levi-Montalcini, Premi Nobel de Medicina pel descobriment del factor de creixement nerviós, dona, jueva i investigadora durant la dictadura de Mussolini.

Menor reconeixement va obtenir Rosalind Franklin el paper decisiu de la qual en un dels avenços més trascendents  del segle XX – el descobriment de l’estructura de l’ADN- no va ser recompensat amb el Nobel, atorgat el 1962 a Watson, Crick i Wilkins.

Les altres 10 científiques són: Elizabeth Helen BlackburnGerty Theresa CoriGertrude Belle ElionDorothy HodgkinBarbara McClintockElizabeth Fondal NeufeldChristiane Nüsslein-VolhardJanet RowleyHelen Brooke TaussigRosalyn Yalow

Deixa un comentari