Denis Mukwege i Nadia Murad, Nobel de la Pau 2018

El Nobel de la Pau 208 ha estat atorgat conjuntament al ginecòleg congolès Denis Mukwege i l’activista yazidita Nadia Murad .

Mukwege ha operat gratuïtament milers de  dones víctimes de violacions al seu hospital Panzi, a l’est  de la República Democràtica del Congo; ja fa  dues dècades que el doctor es va convertir en el “reparador de les dones de la República Democràtica del Congo”.

Murad, ex esclava del grup  jihadista Estat Islàmic, va escriure la seva autobiografia per explicar el seu captiveri a mans d’EI des de l’agost de 2014 fins a la seva fugida i les violacions a què van ser sotmeses les dones del seu poble, pertanyents a una minoria que EI va voler anihilar. Actualment treballa per la dignitat dels supervivents del tràfic de persones de les Nacions Unides, una tasca és patrocinada i recolzada per Yazda: Organització Mundial Yazidí. 

Tots dos coneixen bé les seqüeles que pateixen  les dones víctimes de violacions de guerra i cada un d’ell a la seva manera lluiten per reparar-les.

Deixa un comentari