El que denuncia el hashtag #Cuéntalo

#cuentalo ha estat  tendència mundial a Twitter durant dies. Un ‘hashtag’ on milers de dones han compartit els testimonis de les  agressions sexuals patides. Una iniciativa en xarxa que, segons les  expertes, esdevé viral perquè compta amb tot allò que cal a les dones: suport social, perdre la por el, no sentir-se soles i empoderament. Cal tenir present que només es denuncien el 10 % d’aquest tipus de delictes.

La cadena de testimonis va ser iniciada per la periodista Cristina Fallarás  a partir d’un article de la coodirectora del diari Público Virginia Pérez Alonso sobre el relat de l’agressió sexual patida amb  tretze anys.
La cadena aconsegueix, en primer lloc, fer adonar les dones que no és cap vergonya, ajuda a  compartir la càrrega, deixa de normalitzar les violacions, i posa en evidència que la violència sexual té moltes cares: es produeix assetjament sexual al carrer, a  l’àmbit laboral, dins la família, el pateixen tota mena de dones, de totes les edats i races, heterosexuals, lesbianes …
Com vam poder veure a les massives mobilitzacions del passat 8M,  ens  trobem  davant  un evident augment de la consciència feminista en grups de dones de totes les edats, i molt significativament entre les joves. És comú a tots els països del món i a Espanya l’ha esperonat la injusta sentència pel conegut cas de la Manada. El lema Paramos para transfórmalo todo que va encapçalar algunes manifestacions reflecteix el projecte col·lectiu  del feminisme i les xarxes socials ajuden a difondre aquesta onada.

Deixa un comentari