Ha mort Rosie, la noia del cartell del lema ‘We can do it’

Rosie la rebladora de nom Naomi Parker Fraley, de 96 anys, icona de la dona  treballadora després la Segona Guerra Mundial a EEUU va morir dissabte passat  a Longview, Washington. Naomi tenia 20 anys quan va participar a la campanya  i fins a 70 anys després no va ser identificada ja que ella defugia la fama. El cartell va esdevenir icona de la dona treballadora els anys 80, passant a ser una de les imatges més reivindicatives de la història.

Quan la campanya es va fer, els anys de la II Guerra Mundial, el seu objectiu no era empoderar les dones sinó reduir els costos de la indústria armamentística i no deixar d’assortir el seu exèrcit amb material bèl·lic. Cal dir que la  la propaganda va ser efectiva, de l’any   40 al  45 el percentatge de dones treballadores va augmentar del 27% al 37%.

 

 

Deixa un comentari