200 anys de la mort de Jane Austin

El legat de l’escriptora britànic que va morir a Winchester avui fa  200  anys són sis obres i  unes quantes cartes amb la seva germana Cassandra,  suficients per a convertir-se en una de les escriptores britàniques més cèlebres de tots els temps.  Només tenia  41 anys.   Dos segles després les seves novel·les segueixen sent llegides, admirades i objecte d’anàlisi per part d’especialistes. Se n’han fet diferents adaptacions cinematogràfiques de la majoria d’elles, com ara Emma o Orgull i prejudici, Mansfield Park …

Se sap ben poc de  seva vida privada; era filla d’un clergue amb pocs recursos; curiosament, tot i que la majoria de les seves novel·les tenen com a tema l’amor i sempre acaben bé, sembla ser que l’autora mai no el va conèixer.

Amb motiu de l’aniversari  properament es posarà en circulació un bitllet de 10 lliures amb la seva cara ( fotografia d’aquesta entrada) .

No ens cansarem mai de llegir la seva obra, definida per la seva penetrant anàlisi de la societat de l’època, el seu magistral ús de la narració indirecta i de la ironia.

Deixa un comentari