Reedició de “Celtiberia show” de Luís Carandell

El  1968, el periodista Luis Carandell (Barcelona 1929-Madrid 2002) inaugurava a la revista Triunfo Celtiberia Show, una secció que radiografiava les peculiaritats de la societat espanyola d’aquell temps. Anuncis, esqueles, fragments de llibres de text , rètols comercials, titulares de premsa i  altres materials gràfics en  què  es feien  evident els rigors del règim franquista, l’omnipotència de l’església Catòlica, el masclisme,  l’ autarquia, el classisme, el xovinisme  i  més  particularitats d’aquella Espanya que era “diferent”.  L’èxit d’aquesta secció va donar peu a un llibre,  Celtiberia,  i una seqüela.  Amb motiu del seu 45è aniversari se n’ha fet una reedició.

D’entre els textos o documents gràfics que fan al·lusió a dones hi podem destacar alguns. Segur que aquests encara fan gràcia a més d’un i jo em pregunto si era necessari.

 

 

Deixa un comentari