Molta lectura sobre dones avui diumenge

Podem llegir   l’article de dissabte    EL NOSTRE MASCLISME DE CADA DIA: CASOS REALS DE DONES REALS.   Neus Munté, Carlota Pi, Estel Solé, Ada Parellada, Teresa Estrach, Carme Lluveras i Esther Vera expliquen els que els passa en el dia a dia.

Es posa en evidència que mentre d’una banda s’avança,  d’una altra trobem actituds sexistes en espais de poder, com passa amb Donald Trump  ( per exemple, a l’article de la Vanguardia El video más machista y grosero de Donald Trump sale a la luz) o amb l’eurodiputat polonès que, com veiem a l’aricle del diari El País,  argumenta que les dones han de cobrar menys perquè són més dèbils i menys intel·ligents. 

Durant tota la setmana hi ha obert un espai de participació  on  qui vulgui pot explicar la seva experiència com a víctima d’actituds masclistes:

Has sigut víctima d’actituds masclistes? 

Han qüestionat la teva forma de vestir pel fet de ser dona? En una entrevista de feina t’han preguntat si tens o vols tenir fills? Si surts a sopar amb amics t’han preguntat amb qui has deixat els fills? Has anat a un concessionari i el venedor s’ha adreçat majoritàriament a l’home? A l’hora de demanar una cervesa i un refresc, per exemple, han assumit que la cervesa és per a l’home? T’has sentit discriminada a la feina pel fet de ser dona? Tot i que han desaparegut les formes més evidents de masclisme, el masclisme agafa ara formes més subtils. Amb motiu del Dia Internacional de les Dones volem escoltar les teves experiències.

A l’ARA d’avui : LA REBEL·LIO DE LA DONA APARADOR.  S’alça la veu contra la cosificació de les dones, una lluita que no ha sortit mai de l’agenda feminista. Signat per Laura Bonilla. Es denuncia l’abús del nu femení a la publicitat o l’exhibició de les dones lleugeres de roba sense cap  motiu. I es fan paleses les primeres reaccions . Ho veiem a l’esport, on dues proves ciclistes ja han prescindit de les hostesses als podis i el mateix comença a fer el món del motor.

El Periodico es fa ressò de l’aturada de dones de mitja hora que es convoca  el 8 de març. 
Grups feministes s’adhereixen a la vaga que se celebrarà a 50 països per a exigir igualtat laboral.

 

Deixa un comentari