Volem més presència femenina al món de la tecnologia

Encara que  la tecnologia la usen tot tipus  de col·lectius, en la indústria hi ha “poca presència femenina”, ha reconegut   el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. Aquesta entitat, que aglutina més de 800 operadors i 300 empreses de la indústria mòbil al món,  organitza el Mobile World Congress, que se celebra aquests dies a Barcelona. Per tal d’incrementar la presència femenina a l’àmbit de la indústria tecnològica, una de les novetats del congrés   serà  el Women 4Tech, que se celebrarà el proper divendres 2 de març. S’hi faran  debats sobre la inclusió de la dona en el món tecnològic amb el testimoni de multinacionals com Facebook o Google, el seu desenvolupament professional en carreres tècniques i el seu paper  en càrrecs de responsabilitat.  La directora general  de GSMA és la libanesa  Therese Jamaa ( a la fotografia)Un dels seus cavalls de batalla és augmentar la presència femenina al congrés. En l’ edició de     l ‘any  passat només un 21% dels assistents van ser dones. Es proposa que la xifra pugi fins al 25%.   Hi ha 4 temes que el GSMA considera claus  per a superar l’escletxa  de gènere actual: la igualtat  de gènere  en el desenvolupament de les carreres professionals a  Dones empoderant  la tecnologia (Women Empowering Technology); els consells i tutories en l’ educació dels joves a  Dones  promovent  la tecnologia (Women Encouraging Technology); el paper que  juguen en la comunicació i els anomenats sectors verticals a  Dones transformant  la tecnologia (Women Transforming Technology) i  una anàlisi del paper  que juguen a  l’ecosistema emprenedor i  innovador a  Dones innovant  en tecnologia (Women Innovating in Technology).

Deixa un comentari