Dimecres negre: tres nous casos de violència masclista

Un home amb ordre d’allunyament assassina la seva exdona a Santa Perpètua de la Mogoda ( Vallès Occidental- Barcelona). El cadàver de la dona, de 34 anys va ser trobat ahir nit al carrer. L’ordre d’allunyament de 500 metres dictada el novembre de 2016 es va ampliar a 1000 aquest gener. La víctima deixa cinc fills.

Avui s’ha confirmat també que l’explosió que es va produir en un pis a Redondela (Pontevedra)  i que va acabar amb la vida de la dona i el seu agressor fou també provocada amb intenció de matar l’exdona.  És una crim que recorda al de Premià de Mar del  setembre passat.

Per últim, un home ha estat  detingut a Móstoles (Madrid) en relació amb  la mort  d’una dona, guàrdia civil de 49 anys retirada, el cadàver de la qual va ser trobat ahir al seu domicili de Gandia (València).

Els casos de Barcelona i  València posen en evidència  que les ordres d’allunyament no són prou eficaces per a evitar els crims; més evident són l’evidència del fracàs del sistema. A Catalunya, només el 2016, els maltractadors  es van saltar  1.519 mesures de protecció  decretades pels jutges.

 

Deixa un comentari