“Figuras ocultas”, pel·lícula sobre la inèdita història de tres dones singulars.

k-jjacksonvaughan

 

 

 

Katherine Johnson  (1910), matemàtica  ,  Dorothy Vaughn  ( 1910-2008), enginyera,  i Mary Jackson (1921-2005) enginyera, van ser unes dones afroamericanes, brillants matemàtiques que van  treballar a la NASA i van contribuir a una de les grans operacions de la història: la posada en òrbita de l’astronauta John Glenn.

Tots coneixem les missions Apolo i sabem els noms dels astronautes que van trepitjar la lluna, però pocs sabien de l’existència d’aquestes dones singulars, veritables  “ordinadors humans” que van ser indispensables en la carrera de l’espai.

Elles van ultrapassar les línies que marcaven el sexe i la raça i totes les barreres professionals. Sens dubte, cal que  reconeguem la seva contribució no només a la ciència sinó també a la lluita pels drets civils.

El director Theodore Melfi ens ofereix una pel·lícula vibrant amb una magnífica interpretació de Taraji  P. Henson,  Octavia Spencer i Janelle Monáe en els papers de les tres heroïnes.  Figuras Ocultas ( valoració de filmaffinity) Trailer 

Deixa un comentari