Tenir o no tenir fills, noves respostes a un antic dilema per a les dones

Augmenten els percentatges de respostes NO o MAI a les  preguntes -Tindràs fills? o  – Quan tindràs fills? La tendència es generalitzada a tots els països d’Occident: entre un 25% i 30% de dones no seran mai mares, un canvi sociològic brutal en tan sols una generació.

Són les anomenades dones NoMo, abreviatura de l ‘anglès ‘Not Mothers’, una nova etiqueta per a definir totes aquelles dones que no poden o no volen tenir fills. La plataforma digital de continguts audiovisuals Sinfiltros posa sobre la taula  un debat que és al carrer  i afecta  cada cop més dones de la societat occidental.  Aquest NO  a la maternitat és degut a la manca d’estabilitat laboral i emocional de les dones o bé la raó és que ara  ser mares no se sent com una obligació?

Doncs sí, No tenir fills ja no és res negatiu sinó que fins i tot està sorgint una mena de militància de la vida sense fills,  un orgull childfree i, per tant,  estan caient molts dels tòpics construïts a l’entorn de la maternitat. El debat arriba  a plantejar un dels aspectes més tabús: el penediment d’ haver tingut fills.

Deixa un comentari