Ariana Grande critica a Twitter la “cosificació” de la dona

La cantant i actriu  estatunidenca  Ariana Grande  insta   les dones de tot el món per tal que  es rebel·lin contra els comentaris i  actituds masclistes. “No sóc  un tros de carn que un home aconsegueix  per a usar-la per al seu plaer. Sóc  un ésser adult en una relació amb un home que em  tracta amb  amor i  respecte”;   allò que li va provocar aquestes paraules és una molt desagradable experiència viscuda junt amb el seu xicot, el raper Mac Miller.  Un desconegut es va apropar al seu cotxe per a dir-los que era fan de Miller. Era pràcticament dins del cotxe  i tot semblava bonic a la parella fins  que l’home va dir: “Ariana és molt  sexi , tio.  Et veig, et  veig  tirant-te-la!”.

Ella, afirma, es va sentir fastiguejada i cosificada “coses així  succeeixen sovint i  contribueixen a la sensació de por  i  insuficiència de les dones”.

Apunta també  que li  dol pensar que moltes persones joves estiguin còmodes usant  amb  tanta normalitat  aquest tipus d’expressions que menyspreen les dones. “Sé molt bé  que la majoria de les dones coneixen la sensació  que un home parli  sobre elles en públic de manera  molesta o que un home s’aprofiti  d’ elles en públic “. En la seva opinió, les dones “necessiten parlar” d’ aquestes situacions “obertament” perquè  són “nocives”.    “Necessitem  compartir i  fer-nos escoltar quan alguna cosa ens fa sentir-nos incòmodes perquè si no ho fem, simplement   continuarà. No som objetes o premis. Som reines” .

Aquest missatge va ser retuiteat més de 37.000 cops i va rebre més de 80.000 “m’ agrada” en les tres primeres hores de la seva publicació.

Altres twits d’Ariana:

“You are literally saying that if we look a certain way, we are yours to take. But we are not !!! It’s our right to express ourselves. ?”

“Women’s choice. ? our bodies, our clothing, our music, our personalities….. sexy, flirty, fun. it is not. an open. invitation.”

“expressing sexuality in art is not an invitation for disrespect !!! just like wearing a short skirt is not asking for assault.”

Deixa un comentari