Discurs feminista de Madonna en rebre el premi Billboard Woman in Music 2016

El passat 9 de desembre Madonna, la reina del pop, va ser  guardonada com  Dona de l’any en els premis  Billboard Women in Music 2016. El seu discurs d’agraïment és un al·legat feminista que s’ha fet viral.

Va insistir en la necessitat de canviar una indústria que encara  no entén  d’ igualtat  al cent  per cent i  que tendeix  a prescindir de les dones a partir d’ una determinada edat: “Si ets una noia, ha de  seguir el joc. T’ està permès ser guapa i mona i sexy. Però  no siguis  gaire  intel·ligent. I per descomptat  no tinguis una opinió que no reafirmi  l’ status quo. Pots convertir-te en un objecte per als homes i  vestir provocativament, però no t’ apoderis de la teva sexualitat. I  ni se t’ocorri, però ni se t’ ocorri, compartir amb  el món les teves fantasies sexuals”.

“El  que m’agradaria dir a totes les dones que són aquí avui  és: les dones han estat  oprimides des de fa  tant temps que creuen el  que els  homes diuen sobre elles (…) Com  a dones hem de començar a apreciar-nos a nosaltres mateixes  i  la vàlua de les altres. Aliar-nos amb  altres dones fortes i  buscar dones de les quals  aprendre, amb  les quals  col·laborar, de les quals  inspirar-nos i  il·luminar-nos. La solidaritat  veritable entre dones és un poder en ell mateix. ”

CAL RECONÈIXER LA CAPACITAT DE LA CANTANT PER A HAVER PORTAT MÉS DE TRES DÈCADES EN UN NEGOCI ON HI HA UN SEXISME UNA MISOGÍNIA EVIDENTS.

Deixa un comentari