Moltes dones d’EEUU voten vestides de blanc en homenatge a les sufragistes

Moltes votants s’ han sumat a la campanya de Twiter #WearWhiteToVote (nosotres vestim de blanc per a votar), en homenatge al moviment sufragista d’ EEUU, que després de  dècades de lluita va aconseguir que les dones poguessin votar per primer cop la tardor de 1920. El blanc identificava el moviment i  les militants vestien d’aquest  color.

Podem llegir alguns de les piulades  de dones que han anat als seus col·legis electorals vestides de blanc:  Com la de Luise Marley: “En honor a les nostres avantpassades que van lluitar, patir i fins i tot morir per aconseguir el vot per a les dones”.  O lade Maggie:  “Vaig a votar vestida de blanc i per la primera dona que serà president d’Estats Units” .

Però no totes les dones han estat d’acord amb la campanya. Les dones negres no van poder votar fins molt més tard. “Les dones negres no necessitem participar perquè les sufragistes mai no van preocupar-se pels nostres drets”,  ha escrit Jouelzy.  I podem llegir la piulada  de Kirsten West Savali, de marcat to reivindicatiu:   “Les dones negres d’EEUU no van poder votar fins 1965, no 1920. Totes les dones no som blanques”.

Deixa un comentari