Ahir les dones franceses van ser cridades a la vaga contra les diferències salarials

Estadístiques oficiales indiquen que les dones reben un 15 per cent menys de remuneració que els seus companys per les mateixes feines. A partir de la tarda d’ahir dilluns, els 38,2 dies laborables restants de 2016 representen les diferències de salari entre dones i  homes”, per això en un text publicat a  Internet, l’ organització Les Glorieuses van cridar les dones a mobilitzar-se per a reivindicar la igualtat salarial a les 16 hores 34 minuts i 75 segons d’ahir dilluns 16 de novembre ja que a partir d’aquest moment precís i fins a finals d’any treballaran gratis.

La mateixa ministra de Drets de la Dona, Laurence Rossignol, va  afirmar que si bé és difícil per a ella com a membre del Govern donar suport a aquesta convocatòria “la iniciativa compta amb tota la seva   simpatia perquè s’inscriu dins el seu objectiu clar de donar visibilitat a les dones.

Una iniciativa similar va ser realitzada per Islàndia el passat 25 d’octubre a les 14:38 hores, el dia en què cada any dones i grups feministes lluiten contra les desigualtats.  Tot i que en aquest és el país  més equitatiu del món  segons el Foro Económico Mundial, les islandeses van decidir convocar una marxa n en protesta pel  14% de diferència salarial que segueix existint  entre ambdós sexes.

Pel que fa a Espanya, les dones treballen una mitjana de 54 dies a l’ any “gratis”, i  la diferència salarial és del 14,9%, segons dades d’Eurostat. Per conscienciar del problema, UGT iniciarà una campanya a nivell de xarxes socials amb  el lema #YoTrabajoGratis, des de avui  8 de novembre fins al 31 de desembre, període en què les espanyoles treballen “voluntàriament”.

Deixa un comentari