Violacions massives a Brasil

Una jove de 17 anys va ser drogada i violada per 33 homes en una favela a Jacarepaguá, a la zona oest de Rio de Janeiro. L’agressió va ser feta pública per un vídeo de 40 segons penjat a les xarxes socials on es podia veure la víctima inconscient, nua i sagnant al mig del carrer, mentre diversos homes, entre els quals hi havia l’autor de la gravació, se’n burlaven. El fet ha provocat gran commoció, la indignació per la brutalitat ha mobilitzat la població. A les xarxes socials,  s’han fet virals diversos ‘hashtags’: #EstuproNaoÉCulpadaVitima (violació no és culpa de la víctima) , #estupronuncamais  (violació mai més) o #MachistasNaoPassarao (masclistes no passaran).

La presidenta Dilma Rousseff, ara apartada del càrrec, ha demanat enèrgicament que “els responsables siguin identificats i castigats”.

S’ha sabut també que el mateix dia d’aquest succés hi va haver una altra violació massiva per part de 5 homes d’una menor de 17 anys a la ciutat de Bom Jesus, al Piauí, ( estat que ja l’any passat va registrar un altre cas d’agressió sexual col·lectiva) Quatre  d’aquests homes eren menors.

Nacions Unides, a través de la secció ONUMulheres Brasil  mostra la seva preocupació per aquests casos bàrbars. Ambdues agressions tenen similituds: les  dues adolescents haurien estat atretes pels seus botxins premeditadament i haurien estat violentament atacades en el context de l’ús de drogues il·lícites”. Des del 2010, l’ONU alerta de la utilització de l’anomenada ‘droga de la violació’ a tot Llatinoamèrica. L’Anuari Brasiler de Seguretat Pública reflecteix que cada any hi ha una mitjana d’unes 50.000 violacions al país ( una agressió cada  11 minuts) Es calcula que només entre el 10 i el 35% dels casos són denunciats ( sobretot si la víctima vol avortar, un dels pocs casos en què la legislació restringida del país ho permet).

Tot plegat només ens pot generar vergonya, dubtem que puguem anomenar  homes aquells que només són uns dimoniots.

Deixa un comentari