Frances Arnold, enginyera nord-americana guardonada

Frances Arnold va guanyar el passat dimarts el Premi de Tecnologia del Mil·leni, el guardó més important del món en aquest àmbit, convertint-se en la primera dona que rep el que es considera el “Nobel” de tecnologia, dotat amb un milió d’euros per l’Acadèmia de Tecnologia de Finlàndia.

És professora a l’ Institut de Tecnologia de California (Caltech) i ha dedicat gran part de la seva carrera a desenvolupar una indústria química respectuosa amb el medi ambient, basada en la biotecnologia i en l’ús de matèries primeres renovables que ofereixin una alternativa viable als mètodes i compostos tradicionals.

El premi Millennium s’atorga cada dos anys a innovacions tecnològiques revolucionàries i que contribueixen a millorar la qualitat de vida de la gent de manera sostenible.

Ara ( 27 de maig de 2016)

Deixa un comentari