2015. L’Institut Bellvitge per la no violència envers les dones.

Aquests dies a les parets del nostre institut veureu escrits i dibuixos sobre el tema de les violències envers les dones.

Els alumnes de 4t d’ESO, des de l’assignatura de català han fet diferents escrits a l’entorn d’aquest tema. Alguns ens informen de l’origen d’aquesta commemoració.  Han sabut qui eren les germanes Mirabal, anomenades “Las mariposas” què els va passar i perquè, en record d’elles l’ONU va decretar que els 25 de novembre esdevinguessin el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les dones.

Altres han escrit sobre els diferents tipus de violència que s’exerceix contra les dones: no només física sinó també psicològica, sexual o econòmica. S’han adonat de les diferents formes de controlar les dones per part de  molts homes i nois i fins i tot la facilitat que els donen les noves tecnologies.

Alguns textos ens fan veure que aquesta  violència sobre les dones es dóna a nivell mundial en totes les seves formes: violacions, tracata  amb fins sexuals…

Han conegut associacions d’ajuda a les dones maltractades i, sobretot, han pogut reflexionar i expressar les seves opinions sobre aquesta vergonya que pateix encara la societat actual.

Els dibuixos que acompanyen aquests textos han estat realitzats també per alumnes de 4t a la classe d’alternativa a la religió. Hi trobarem moltes figures de dones i una gran “reproducció” del quadre d’Henri Mattisse LA DANSA  on veiem 5 joves d’ambdós sexes nus  que ballen harmoniosament expressant, doncs, el nostre desig d’assolir una societat en què homes i dones visquin en igualtat. 

 

Deixa un comentari