Gran marxa a Madrid contra les violències masclistes


1446888439_982462_1446897017_noticia_normal
Amb dies d’anticipació al 25 de novembre, avui 7 s’ha celebrat a Madrid una gran marxa convocada per grups feministes ( un total de 380 organitzacions territorials i altres 70 nacionals han cridat  la sociedad civil) per tal que es revisi i es reformi la llei de 2004 a fi  que contempli totes les formes d’agressió contra les dones      ( no momés la física sinó la psicològica, la laboral, la trata amb fins sexuals …)  Hi han participat milers de persones ( mig milió segons els organitzadors) i ha estat secundada per nombrosos col·lectius socials,  sindicats i tots els partits polítics excepte el partit del govern, el PP. Aquests no accepten que se’ls retregui haver  reduït els recursos per a la lluita contra aquesta xacra.

A la capçalera de la manifestació hem vist una gran pancarta, portada per víctimes de la violència masclista, on llegim:  ‘CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, MOVIMENT FEMINISTA’, eren acompanyades per dones representants d’aquest moviment de diferents zones d’Espanya. Aquesta acció, que ha estat consensuada a nivell nacional, demana que la lluita contra el  “terrorisme masclista” sigui  una qüestió d’Estat.

El punt de partida de la marxa ha estat el Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, des d’on s’ha dirigit a Cibeles   ( que ahir  a la nit es va il·luminat de lila en solidaritat amb aquesta iniciativa) i posteriorment des de la Gran Via fins a la Plaça Espanya,  on ha acabat.

Llegim al diari El País un article: #PorQuéTantoOdio: El acoso machista a las mujeres que muestran su feminismo en redes.   Algunes tuiteres espanyoles han hagut d’enfrontar-se a amenaces de mort pels seus comentaris per part dels que anomomenen  “machitrols” . La seva resposta als atacs va des de l’abandonament de les xarxes a la intensificació dels seu activisme.

Deixa un comentari