Llibres de dones

mujeres-espias-8460Pierson_castiglione-Mata_Hari_13Josephine BakerAline Griffith

LAURA MANZANERA. Mujeres espías: intrigas y sabotaje tras las líneas enemigas. Editorial Debate, 2088

Una  obra que desmitifica la figura de les espies femenines.  Des de la França de Lluis XIV fins a la guerra civil espanyola o ala URSS de la Guerra Freda,  personatges com Mata-Hari, Virginia de Castiglione, la comtessa de Romanones ( Aline Griffitho Josephine Baker van fer un paper cabdal en el desenllaç dels conflctes polítics de la seva època.

LAS SULTANAS OLVIDADASFATIMA MERNISSI. Las sultanas olvidadas. El Aleph Editores

Un llibre que recupera la vida silenciada de quinze reines de l ‘islam. Les unes van morir assassinades, d’altres  van abraçar la pirateria.

libros1BENEDETTA  CRAVERI. Amantes y reinas  (Ediciones Siruela).  Ens parla d’Ana d’Austria,  Maria Antonieta, Gabrielle d’Estrées o Madame du Barry  i d’altres, quasi 20 dones definides com amants i reines que van convertir la seva “debilitat” en un instrument de domini.

 

Deixa un comentari