Una dona al front de “The Guardian”

Katharine-VinerThe_Guardian_6._6._14Per primer cop en els seus 194 anys d’història KATHARINE VINER, actualment directora  adjunta del diari i responsable de l’edició digital per als Estats Units, ha estat anomenada directora del diari  The Guardian . El nomenament es farà efectiu a partir del proper mes de juny. Viner, de 43 anys, ha emès el comunicat següent:  “Ser la directora de ‘The Guardian i ‘The Observer’ [l’edició dominical del rotatiu] és una responsabilitat i un privilegi majúscul. Em sento honorada de liderar un grup de periodistes respectats a tot el món per les seves cobertures informatives, les seves anàlisis incisives, el seu pensament independent i la seva innovació digital.” L’any passat, ‘The Guardian’ –fundat a Manchester el 1821– va compartir amb el diari nord-americà ‘The Washington Post’  el premi Pulitzer de periodisme en la categoria de servei públic per  les seves informacions sobre l’espionatge als Estats Units arran de les revelacions de l’exanalista de la CIA Edward Snowden. El diari britànic, amb 42 milions d’usuaris únics, és un dels mitjans en anglès més llegits del món a través de la xarxa.

Deixa un comentari