Gemma Lienas: No oblidem mai de fer una mirada lila al nostre entorn

logo 25 novembrevalUn any més el proper 25 de novembre celebrem el DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE.  Com cada any la Generalitat de Catalunya junt amb les Diputacions, la  Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques ha  fet públic un MANIFEST que demana, un cop més,  eradicar la xacra de la violència contra les dones. També s’ha convocat un concurs de microrelats i es faran actes institucionals arreu del país aquest mateix dia 25.

Sovint aquesta violència l’exerceixen aquells que, suposadament, estimen més les dones a les quals agredeixen; els seus marits o parelles que, segons sembla,  no entenen què és el veritable amor. Per tal que tots puguem reflexionar  sobre el que haurien de ser  les bones relacions,  els i les alumnes de 3r d’ESO del nostre institut  anirem a veure una versió teatral del llibre de GEMMA LIENAS , EL DIARI VERMELL DE LA CARLOTA , que vol mostrar   als  joves que  l’amor,  i  en particular  la sexualitat, són activitats naturals  de les persones i que les relacions afectives han de ser entre iguals i no hi pot haver imposicions o domini de l’un sobre l’altre. L’autora va escriure el llibre per a resoldre tota mGemma Lienasena de dubtes a l’entorn del tema sexual.

Gemma Lienas és també autora del DIARI LILA DE LA CARLOTA on ens proposa estar sempre alerta davant de qualsevol discriminació i injustícia per raó de sexe. 

El diariCAT_L_Carlota_diari_vermell

En relació als malsentesos en qüestió d’amor cal fer especial atenció a algunes formes de “violència” que no són físiques. Per exemple les lligades a les noves tecnologies (WHATSAPP), de gran  incidència entre els  més joves.

També són formes de violència  l’assetjament al carrer, la trata de noies amb fins sexuals o les violacions. Aquestes altres violències, segons la normativa estatal i catalana vigents , si no s’exerceixen en l’àmbit  afectiu  no són tractades legalment com a violència de gènere i , a més,   tots   aquests tipus d’agressions cal demostrar-les, cosa de vegades ben difícil. És ben significativa una dada feta  pública recetment segons la qual al nostre  voltant es produeixen  violacions amb una freqüència alarmant:  UNA VIOLACIÓ CADA 8 HORES!

És per conscienciar sobre tot  això que el Ministeri de Sanitat, Serveis socials i Igualtat de l‘Estat espanyol  llença cada any campanyes publicitàries a fi que tots contribuïm a l’eradicació de tota mena de violència contra les dones. L ‘última fou HI HA SORTIDA.

També la Generalitat s’adreça als més joves amb diferents programes com ara ESTIMAR NO FA MAL amb els quals pretén la sensibilització i prevenció de la violència de gènere. 

És absolutament necessari que  els joves canviïn les seves percepcions de gènere. Diferents estudis s’ha posat de manifest que ELS ESTEREOTIPS MASCLISTES PERVIUEN EN ELS JOVES.  És per això que el Departament d’Ensenyament ens proposa tota mena de projectes per tal  de promoure la COEDUCACIÓ , és a dir la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe.

Deixa un comentari