Campanya de dones brasileres contra les violacions

Una-internauta-brasilena-cuelg_54405344632_51348736062_224_270El govern del país va publicar un sondeig el 27 de març que contenia, entre d’altres, les dades següents:

El  65,1% dels enquestats es mostren d’acord amb l’afirmació: “Les dones que porten robes que deixen veure el seu cos mereixen ser violades” i el 58% amb aquesta altra: “Si les dones sabessin comportar-se hi hauria menys violacions”. És a dir, per a bona part de la societat brasilera les víctimes tenen la culpa.

Aquestes respostes han indignat moltes dones que, diuen, estan cansades de ser assetjades als transports públics i de sentir comentaris grollers pel carrer. Han dit prou i han inundat la xarxa amb la campanya “No mereixo ser violada”  (#NaoMerecoSerEstuprada). Amb eslògans com ara: “No importa la nostra roba. No és una invitació, no és una petició, no és un permís” o “¡Les minifaldilles no violen, els violadors violen!” i fotografies com les que il·lustren aquest article.

La mateixa  presidenta brasilera, Dilma Rouseff   s’ ha pronunciat sobre els  resultats de l’enquesta i ha afirmat que demostren que “la societat brasilera ha d’avançar molt en el combat contra la violència sobre la dona”.

Allò que més sorprèn d’aquesta enquesta és que de les 3.800 persones que va respondre, el 66% eren dones.

Llegit a La Vanguardia ( 1 d’abril)

Deixa un comentari