“La piedra de la paciencia”, pel·lícula iraniana que tracta el tema de la dona

PeliL’acció se situa a Afganistan. La protagonista  de La piedra de la paciencia  no és la dona estereotipada, subjugada i impotent, sinó una dona forta qui, malgrat les limitacions socials i religioses lluita contra les adversitats i escriu la història pròpia. És tota una lliçó,  per als que  imposen el vel  i per als que creuen que dur-lo dóna caràcter. El director Atiq Rahimi presenta els homes com  dèbils encara que duen armes o turbant tot i que no és tan maniqueista, no és una història de bones ( les dones) i malvats ( els homes)

Com tantes altres nenes i joves del país fou casada pels seus pares amb un home gran  que només la necessita per procrear. I ella congriarà la seva venjança.

 

Deixa un comentari