Aturem els matrimonis infantils

Tot i que hi ha hagut desmentiments i contradiccions, es va fer pública la notícia que a  Iemen una nena de 8 anys obligada a contraure matrimoni amb un home que li quintuplicava l’edat va morir  la nit de noces per lesions sexuals. (El País, 9 setembre)

Segons el Fons de Població  de Nacions Unides  (UNFPA) entre 2011 i 2020, més de 140 milions de nenes esdevindran nenes-núvia . L’ Organització  Mundial de la Salut (OMS), calcula que cada dia són  casades  39.000 nenes menors de 18 anys

137IemenEl passat juliol vam poder llegir la notícia sobre la fugida d’una nena d’onze anys del mateix país que ara ens ocupa que va denunciar la seva família per obligar-la a casar-se. Ella mateixa, Nada al-Ahdal, va explicar la seva història en un vídeo de YouTube (El País, 25 de juliol)

A  Iemen, l’edat legal per  contraure matrimoni  és de 17 anys, i la meitat de les nenes es  casen abans de fer-ne els 18. En el seu  missatge Nada diu: “Vull dir a les mares i els pares: deixeu-nos  realitzar els nostres somnis, no els mateu”.

Deixa un comentari