El 38% dels assassinats de dones al món són casos de violència masclista

L’ Organització Mundial de la Salut (OMS) en el seu primer estudi  global sobre la violència física o sexual contra la població  femenina considera alarmant aquesta xifra ,  “un problema de salut pública de proporcions epidèmiques”. És significatiu que el 29,4% de les noies d’entre 15 i  19 anys hagi estat  maltractada pel seu company  o excompany sentimental.

L’estudi  fa esment de  les moltes  malalties  associades a aquestes agressions: tenir fills de baix pes o avortaments,  risc de patir depressions, problemes d’alcoholisme o  contagis de malalties de transmissió sexual.

El percentatge d’homes morts a mans de les seves parelles és d’un 6%.

Els autors de l’ informe remarquen la importància  que per primer cop s’hagi realitzat una revisió   sistemàtica a nivell global i regional sobre la prevalència d’aquestes  formes de violència contra la dona. L’ estudi anima a reforçar els  esforços per a la prevenció  i la conscienciació de la població  així com insisteix  en la necessitat de millorar l’assistència de les víctimes.

El País ( 20 de juny)

 

Deixa un comentari