Quatre dones mortes a Espanya en els darrers dies

La delegada del govern contra la Violència masclista Blanca Hernández ha anunciat un paquet de 250 mesures per combatre-la (incloses a l’avantprojecte de reforma del Codi Penal que forma part de l’Estratègia Nacional contra la Violència de Gènere): s’aplicaran les mesures de llibertat vigilada també a homes que hagin  complert la condemna ( el jutge podrà imposar-los l’obligació de presentar-se periòdicament allò on es concreti, hauran de comunicar els canvis de domicili i lloc de treball o hauran d’estar localitzables per mitjà d’aparells electrònics) Perquè davant l’augment alarmant de casos fatals es pretén, principalment,  encoratjar la denúncia – tant per part de les víctimes com  del seu entorn. El pla està dotat amb  1,5 milions d’euros per a un període de 4 anys i es proposa també l’actualització dels protocols en vigor com el de valoració policial o la finestreta única a les Administracions autonòmiques que permetés les dones víctimes fer tots els tràmits d’un sol cop. Hi ha d’altres mesures, com podem llegir a l’article (El País, 25 maig)

L’últim dels casos recents va tenir lloc la darrera matinada: un home de 37 anys ha mort la seva exdona de 27 a casa seva a Santander en presència del fill de 4 fills de la parella. Ela havia denunciat l’home el 2011 i va tenir  una ordre d’allunyament fins al gener quan el jutge va aixecar l’ordre després que la víctima renunciés a seguir amb el procés ( com fan moltes de les dones que posen denúncies)

Només cinc de les 22 dones mortes enguany ho van fer ( 2 més que en el mateix període de l’any passat) No ho havien  fet l’estudiant de 19 anys que va ser assassinada dilluns a Lleó ni la dona de 51 anys que va matar el seu home dimarts a Còrdova. I tampoc la noia de 26 anys assassinada a Llodio, Àlava ( a la fotografia, concentració de rebuig)

Aquestes últimes morts han fet pronunciar a Esteban González-Pons, diputat del PP, en un acte  a València:  “Ni un hijo de puta más puede tocar a una mujer”, paraules per les quals ha rebut un fort aplaudiment.  SENSE COMENTARIS !!!

Deixa un comentari