Sentència exemplar per un cas de maltractaments masclistes a la Xina

Un tribunal de Pequín dicta una sentència exemplar en el cas  més cèlebre de violència masclista

El jutge   del tribunal de Chaoyang (Pequín) aprova el divorci  per maltractaments, li  dóna  la custòdia de les seves tres filles  i 300.000 iuans anuals (36.500 euros) fins  que facin  18 anys, més una indemnització per traumes psicològics de 12 milions de iuans (quasi 1,5 milions d’euros) i  una ordre  d’allunyament per al marit (la primera que dicta un tribunal pequinès). La dona, Kim Lee,  va declarar al finalitzar el judici: “El  que més vull  dir és: no pegueu les vostres dones”.

Durant  dos anys, aquest cas ha estimulat el debat públic sobre la qüestió dels maltractaments dins del matrimoni, un tema estrictament privat . D’altra banda, el marit,  Li Yang és una celebritat que ha ensenyat  anglès a 30 milions de xinesos amb  llibres, webs i  gires en estadis abarrotats. Amb un estil evangèlic-marcial exigia  que les masses repeteixin a crits les seves famoses proclames. Tenia una  perfecta imatge pública  mentre que deportes endins esclavitzava la seva dona.

El Periodico

Deixa un comentari