Un congressista republicà d’EEUU diu que els embarassos per violació són perquè Déu ho vol.

L’agost passat va haver gran polèmica al país per les declaracions d’un congressista del partit republicà,  Todd Akin, que va dir que si la violació és legítima, el cos de la dona té mecanismes per tancar-se del tot i prevenir l’embaràs !!! , ara el candidat a Senador per Indianapolis,  Richard Mourdock (fotografia), a només 15 dies de les eleccions, ha tornat a manifestar opinions polèmiques sobre els embarassos per violació. Va assegurar que la vida comença amb  la concepció  i va  mostrar  la seva  fèrria oposició  a l’ avortament, tret que  la vida de la mare estigui  en perill. Fins i tot el líder republicà, Mitt Romney, s’ha distanciat d’aquestes declaracions. El president del Partit Demòcrata a Indiana, Dan Parker, ha emès un  comunicat: “Com  catòlic  provida estic avergonyit  que Richard Mourdock creï que una violació  és quelcom  que Déu vol que succeeixi. Les víctimes de violació  són víctimes d’ un acte extremadament  violent  i el meu no és un Déu violent”.

Todd Akin va haver de demanar disculpes  per les seves declaracions sobre les violacions “legítimes” ( malgrat les pressions del seu partit es va negar a deixar el càrrec); veurem què passa ara amb Richard Mourdock.

El País ( 24 d’octubre)

Deixa un comentari