Ikea retira les fotos de dones del seu catàleg d’Aràbia Saudí

Segons  informa avui l’edició d’Estocolm del diari gratuït Metro, l’absència de dones a la versió per a Aràbia Saudí obeeix a les estrictes normes del país per a la reproducció de fotografies on es veu massa la pell de les dones. Tot i així, la ministra de Comerç sueca, Ewa Björling, ha declarat que no es pot apartar les dones de la realitat i que les fotografies són “un trist  exemple més  que el país encara té un llarg camí per recórrer per aconseguir la igualtat de gènere”.

La portaveu  d’Ikea Ylva Mangnusson ha sostingut que el grup  té “un clar codi de comportament” en el qual la igualtat entre homes i dones és una peça fonamental. La responsable del catàleg a Aràbia Saudí és Inter Ikea, va aclarir. I fins ara els responsables d’aquesta no han fet declaracions sobre els canvis al catàleg.

La Vanguardia ( 1 octubre)

http://www.lavanguardia.com/vida/20121001/54351435691/ikea-retira-mujeres-catalogo-arabia-saudi.html#ixzz283acW1sv

Deixa un comentari