Execució pública d’una dona acusada d’adulteri a Afganistan

L’execució pública d’una dona acusada d’adulteri en una població propera a Kabul s’ha conegut per una gravació difosa per una agència internacional de notícies. Hi apareix la dona agenollada a la qual un home dispara uns trets mentre que un altre diu “l’adulteri és el camí equivocat ”  entre  mostres  d’alegria dels assistents a l’execució. Els talibans atribueixen l’execució a un conflicte tribal i neguen estar-ne involucrats, però el portaveu de la província on han tingut lloc els fets en responsabilitza els talibans .  La víctima,  Najiba  – una dona  casada de 22 anys -,  havia estat  presa  pels talibans després de mantenir relacions sexuals amb  un insurgent  del seu poblat, Oimchok, al districte de Shinwari,  i fou assassinada una hora més tard mentre que el seu presumpte amant fugia.

El Periodico.com ( 9 juliol) Vídeo de l’execució

 

Deixa un comentari