Nova condemna de lapidació

Aquest cop és a Sudan. La noia, d’edat no determinada però que podria ser menor, va admetre els fets després que un germà l’apallissés i és  a la presó d’Ondurman des del 22 d’abril. L’home amb el qual va cometre adulteri ho va negar tot i és en llibertat.  Abdallah fou  sentenciada a morir lapidada, després  que el jutge la considerés culpable de zina o relació  sexual il·lícita amb un home que no era el seu marit , segons  la llei  islàmica. Actualment, Abdallah, que està  obligada a portar  grillets que dificulten que pugui tenir cura del seu nadó  espera que el tribunal resolgui  un recurs d’apel·lació interposat  per un grup  d’ advocats que s’ han  involucrat desinteressadament  en el cas . El jutge té fins a mitjans de juliol per donar una resposta. Si el tribunal rebutgés aquesta apel·lació, els advocats encara podrien recórrer a la Cort Suprema del país.   Amnistia Internacional (AI) ,    Human Rights Watch (HRW) i  altres organitzacions internacionals defensores dels drets humans han condemnat la sentència i demanen a les autoritats sudaneses que l’anul·lin.  No és la primera vegada que Sudan condemna  una dona  a morir lapidada per un crim  d’aquest tipus, i  en tots els casos anteriors els tribunals van anul·lar les sentències tot i que ara la situació  política és ben  diferent;   des de la separació  de Sudan i  Sudan del Sud, la discriminació  de  les dones és  més severa.

Deixa un comentari