A l’Afganistan unes nenes són assassinades a l’escola

En una escola de l’Afganistan han estat assassinades més de 120 nenes i 3 professors. Els autors de l’atac, conservadors radicals,  s’oposen a l’educació de les nenes i les dones. Els crims s’han produï a la província de Tajar, al nord-est. Segons la Policia, els radicals van utilitzar unes pólvores tòxiques per contaminar l’aire a les aules, i desenes d’estudiants van perdre el coneixement. La Direcció Nacional de Seguretat (DNS, l’agència d’intel·ligència afganesa) creu que els talibans estan decidits a provocar el tancament d’escoles. Segons un membre de la Direcció Nacional de Seguretat, Lutfulà Mashal, ells es proposen tancar escoles. En intoxicar les nenes pretenen generar por, intenten aconseguir que les famílies no enviïn les seves filles a l’escola.

Des del 2001, quan va ser enderrocat el règim talibà, les nenes i adolescents han tornat a les aules, especialment a la capital, Kabul. Abans tenien prohibit treballar i rebre educació.

Tot i així, , se segueixen produint atacs contra estudiants, professors i centres educatius, normalment al sud i l’est del país, que són zones més conservadores, on els talibans tenen més suport. ( El Periodico)

 

Deixa un comentari