DIA INTERNACIONAL DE LES DONES 8 DE MARÇ (2012)

INFORMACIÓ (Viquipèdia)

CA LA DONA (MANIFEST I CRIDA A LA MANIFESTACIÓ 19h PLAÇA UNIVERSITAT)

INSTITUT CATALÀ DE LES DONES (DECLARACIÓ INSTITUCIONAL GOVERN DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA)

IRRITACIÓ GENERALITZADA PER  LES PARAULES DEL MINISTRE GALLARDON QUE ARGUMENTA UNA NECESSÀRIA REFORMA DE L’AVORTAMENT PERQUÈ “HI HA UNA VIOLÈNCIA DE GÈNERE ESTRUCTURAL CONTRA LES DONES PERQUÈ AVORTIN” (Diari ARA)

CORRE PER INTERNET AQUESTA PUBLICITAT SEXISTA D’UNS PANTALONS QUE LA PERIODISTA EMMA BARNETT DE “THE TELEGRAPH” HA PENJAT A TWITER:

 

EL PAÍS. MANIFIESTO POR LAS MUJERES ÁRABES: Un grup  de destacades dones del món  àrab  recorda al món que en aquesta regió  es produeixen les pitjors desigualtats. Por la dignidad

Signen el manifest, publicat junt  a Le Monde, La Stampa i Gazeta Wyborska: Souhayr Belhassen, presidenta de la FIDH (Tunis); Bochra Belhadj Hmida, advocada, cofundadora i expresidenta de l’Associació  Tunisina de Dones Demòcrates (Tunis); Shahinaz Abdel Salam, bloguera i activista (Egipte). Nawal El Saadawi, metgessa psiquiatra, escriptora i feminista (Egipte); Tahani Rached, realitzadora (Egipte); Samar Yazbek, escriptora (Síria); Azza Kamel Maghur, advocada internacional i  membre del Consell Libi  dels Drets de l ‘Home (Líbia); Tawakkol Karman, Premi  Nobel de la Pau2011,  Periodista (Iemen).

Entrevista amb la periodista paquistaní SHARMEEN OBAID-CHINOY,  autora d’un curt documental que ha rebut un Oscar, Saving face (Salvant cares),   codirigit amb Daniel Junge, sobre la violència masclista que pateixen les dones al seu país i a d’altres, on són cremades amb àcid pels seus marits per no obeir-los.   Diu: “Ellos descargan su frustración con los ataques de ácido”.

 

Deixa un comentari